Керівник Іллічівського порта буде відсторонений. Через "здачу" причалів – Саакашвілі

Четвер, 23 липня 2015, 18:11

Керівництво Іллічівського морського торговельного порта буде відсторонене через махінації з передачею двох присалів офшорній компанії, зареєстрованій в Белізі.

Про це зазначається на сторінці Мехеїла Саакашвілі в Facebook.

"Після більше ніж підозрілої передачі головних причалів Іллічівського порту офшорній компанії, яка зареєстрована у Центральній Американській Республіці Беліз, вчора о 12 годині ночі, ми нарешті домоглися відсторонення керівника Іллічівського порту від посади", - пише голова ОДА.

Після більше ніж підозрілої передачі головних причалів Іллічівського порту офшорній компанії, яка зареєстрована у Центральній Американській Республіці Беліз, вчора о 12 годині ночі, ми нарешті домоглися відсторонення керівника Іллічівського порту від посади. Міліарди гривень втрачають українці кожен рік через контрабанду та офшорні махінації. Сподіваюсь, що нове керівництво буде підібрано у результаті чесного та прозорого конкурсу, щоб інтереси працівників не постраждали та бюджет став отримувати дохід. І ще дуже важливо те, що я вимагаю від Міністерства інфрастуктури та Міністерства економіки анулювати корупційний контракт з белізькою компанією та повернути причали державі.После более чем подозрительной передачи главных причалов Ильичевского порта оффшорной компании, зарегестрированной в Центральной Американской Республике Белиз, вчера в 12 ночи мы наконец- то добились отстранения руководителя Ильичевского порта от должности. Миллиарды гривен теряют украинцы каждый год из-за контрабанды и оффшорных махинаций. Надеюсь, новое руководство будет подобрано в результате честного, прозрачного конкурса, чтобы и интересы работников не пострадали и бюджет стал получать доходы. И что еще очень важно, я требую от Министерства инфраструктуры и Министерства экономики аннулировать коррупционный контракт с белизской компанией и вернуть причалы государству.

Реклама:
Posted by Mikheil Saakashvili on 23 липня 2015 р.

За його словами, "мільярди гривень втрачають українці кожен рік через контрабанду та офшорні махінації".

"Кілька днів тому порт уклав договір про оренду першого і другого причалів з офшорною компанією, яка зареєстрована в Бейлізі. Фактично, перший і другий причали відпливли з контролю української держави і бюджету", - заявив голова ОДА.

Після того, як стало відомо про цю угоду, Саакашвілі поставив питання про відсторонення керівництва порту на рівні міністерства.

"До честі міністра (Андрія) Пивоварського і його заступника (Володимира) Шульмейстра, ми вжили дієвих заходів, завели сюди Генпрокуратуру. А в середу вночі ми добились документу, щоб відсторонити керівника Іллічівського порту пана Крука і призначити тимчасового керівника", - заявив Саакашвілі.

За його словами, після цього "керівник порту отруївся і зліг хворий", а на підприємстві "готуються проплачені мітинги профспілок".

"Сподіваюсь, що нове керівництво буде підібрано у результаті чесного та прозорого конкурсу, щоб інтереси працівників не постраждали та бюджет став отримувати дохід", - зазначив Саакашвілі.

"І ще дуже важливо те, що я вимагаю від Міністерства інфрастуктури та Міністерства економіки анулювати корупційний контракт з белізькою компанією та повернути причали державі", - наголосив він.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: