Абромавичус пообіцяв бізнесу зменшити втручання в економіку

Середа, 22 липня 2015, 17:06

Держава повинна суттєво зменшити своє втручання в економіку країни.

Про це під час зустрічі з 150 компаніями-членами Європейської бізнес асоціації заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

"Я вважаю, що країна, яка переживає трансформацію, зі слабкими державними інститутами та високою толерантністю до корупції не може і не буде ефективно керувати активами або регулювати ринок. Саме тому ми наголошуємо на необхідності забезпечення обмеженого втручання в національну економіку, а також проведення приватизації та реструктуризації", - сказав Абромавичус.

Вже наприкінці літа має буде зібрана окрема команда передових спеціалістів, які займатимуться переглядом та усуненням неефективних регуляторних актів, що перешкоджають веденню бізнесу.

Реклама:

"Такий секторальний перегляд регуляторних актів потребуватиме певного часу на впровадження - сподіваюся, що зможемо зробити помітну частину вже за 6 місяців від початку. Проте важливо зауважити, що ми вирішуватимемо найпроблемніші питання з самого початку, а перші позитивні результати очікуємо отримати вже наприкінці цього року", - повідомив міністр.

На думку Абромавичуса проведення глибокої реформи податкової системи України є одним з важливих пріоритетів та суттєво покращить бізнес-середовище в країні.

"Мінекономрозвитку, як адвокат бізнесу, підтримує проведення глибокої реформи податкової системи, яка зрештою призведе до створення нових робочих місць, залучення інвестицій та скорочення тіньової економіки", - повідомив міністр.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: