Наступного тижня Україна може отримати новий газовий пакет

Четвер, 25 червня 2015, 20:54

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин сподівається, що на тристоронній зустрічі Україна-Росія-ЄС, яка пройде 30 червня у Відні, буде сформований новий зимовий пакет для України.

Про це він заявив у четвер на брифінгу, передає "Укрінформ".

"Я представлятиму Україну на тристоронній зустрічі у Відні 30 червня. Ми сподіваємося сформувати новий зимовий пакет на опалювальний сезон 2015 року. Сподіваємося, що новий протокол буде сформований за тим самим принципом, за яким був підписаний протокол у жовтні 2014 року", - сказав Демчишин.

Він уточнив, що очікує побачити у новій угоді умови про поставки тільки через погоджені точки передачі, без обмежень щоо об’єму газу, а ціна формуватиметься за старою формулою розрахунку - 30% або 100 доларів мінус від ціни.

Реклама:

"Також плануємо підписати додаток - угоду між "Нафтогазом" і "Газпромом", у якій будуть зафіксовані суми. Я думаю, ціна буде такою, як ми говорили. Хоча у Володимира Володимировича (Путіна - Ред.) протягом останніх днів нова принципова позиція. Я сьогодні розмовляв із Новаком (міністр енергетики РФ Олександр Новак - Ред.). Кінцевого рішення щодо ціни поки немає, вони планують до вівторка сформувати свою позицію", - сказав Демчишин.

Як відомо, у середу президент РФ Володимир Путін заявив, що за такого падіння цін на нафту Росія не може надавати Україні знижку на газ як раніше, ціна має бути на рівні ціни для Польщі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: