Держпідприємства АПК "заробили" півмільярда гривень збитків - експерт

Четвер, 25 червня 2015, 11:33

Співзасновник Фонду інновацій та розвитку Георгій Вашадзе закликав не політизувати тему роздержавлення підприємств, адже йдеться про захист майнових прав трудових колективів та реформування економіки України.

Про це він заявив під час круглого столу щодо перспектив приватизації держпідприємств, повідомляє прес-служба Мінгропроду.

Він підкреслив, що доки тема приватизації використовується для популізму та спекуляцій, держава продовжує втрачати мільярди бюджетних коштів.

Наприклад, 100 найкрупніших держпідприємств України за 9 місяців спричинили збитків на 74 млрд грн. Лише компанії зі сфери управління Мінагропроду спрацювали з сукупними збитками у 500 млн грн, зазначив експерт.

Реклама:

 "В той час, коли країна перебуває у стані війні та бореться за кожний кредит, з бюджету просто крадуть величезні суми. На жаль, державна форма власності перетворилася в годівницю для тих, хто очолює те чи інше підприємство. Корупція та дерибан завершуються тоді, коли з’являється приватний інтерес інвестора або працівників", - наголосив Вашадзе.

Зі свого боку, начальник відділу контролю за ефективністю використання майна та виконання фінансового плану держпідприємствами Мінагрополітики Олена Поліщук повідомила, що профільний департамент регулярно отримує звернення трудових колективів ДП з проханнями прискорити розпаювання.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!