Ціни на нафту падають через надлишкову пропозицію

Вівторок, 23 червня 2015, 10:19

Ціни на нафту знижуються через надлишкову пропозицію на світовому ринку і зниження виробничої активності в Китаї та Японії.

Про це пише Рейтер.

До 8.45 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,05 до 63,29 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,15 до 60,23 долара.

Попередні індекси PMI, що показують виробничу активність в Китаї і Японії, в червні були нижче 50 пунктів, що говорить про зниження активності.

Реклама:

"Я думаю, що індекси PMI Китаю і Японії чинять тиск на ринок", - сказав директор з інвестицій Ayers Alliance в Сіднеї Джонатан Беррет.

Він також нагадав про надлишок палива на світовому ринку, пов'язаному з ростом запасів бензину і високої видобутком нафти в обсязі 9,6 мільйона барелів на добу в США, а також вільними видобувними потужностями в обсязі 2 мільйони барелів на добу в країнах ОПЕК.

Також, за його словами, Іран зберігає в танкерах 30 мільйонів барелів.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф вважає, що за наявності політичної волі угоду про ядерну програму Тегерана може бути досягнуто в кінці червня. Така угода спричинить зняття санкцій з Ірану, яке дозволить йому збільшити експорт нафти.

Напередодні щотижневих звітів про запаси нафти в США опитані Рейтер аналітики припускають, що минулого тижня запаси знизилися на 1,8 мільйона барелів до 466 млн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!