Зімбабве виводить з обігу місцеву валюту через знецінення

Понеділок, 15 червня 2015, 12:04

Резервний банк Зімбабве, що виконує функції центробанку країни, 15 червня розпочав процес виведення з обігу місцевого зімбабвійського долара у зв'язку з його знеціненням.

Про це пише "Прайм" з посиланням на агентство Синьхуа.

Особи, які мають на своїх банківських рахунках суму до 175 квадрильйонів зімбабвійських доларів, зможуть обміняти її на 5 доларів США.

Суми, які перевищують цю планку, будуть обмінюватися з розрахунку 35 квадрильйонів місцевих доларів за один долар США. Центробанк Зімбабве планує завершити обмін до вересня.

Реклама:

З 2009 року нацвалюта Зімбабве практично перестала використовуватися в обороті через гіперінфляцію, її замінили інші валюти, зокрема американський долар і південноафриканський ранд.

"У нас не може бути двох законних валютних систем. Отже, ми повинні захистити цілісність багатовалютної системи", - наводить агентство Bloomberg слова глави місцевого центробанку Джона Мангудьі.

Центральний банк Зімбабве оголосив у 2008 році про випуск нових банкнот номіналом 100 мільйонів, 50 мільйонів і 10 мільйонів зімбабвійських доларів через астрономічну інфляцію, яка становила 231 мільйон відсотків в річному численні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!