Екс-фірма Клименка отримає 26 мільйонів на кабелі для львівських шахтарів

Понеділок, 18 травня 2015, 11:43

ДП "Львіввугілля" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Донвуглересурси" на постачання проводів на 26,31 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Окремі найменування придбано значно дорожче від ринкових цін. Наприклад кабель КВВГ 37х2,5 замовлено по 393 грн./м, тоді як у відкритих джерелах є дані про продаж таких кабелів по 202 грн./м.

"Донвуглересурси" було засновано ще у 90-х роках. До 2012 року засновниками фірми, яка тоді була прописана у Єнакієве, були мешканці Донецької області Геннадій Агуріцин, Лев Гриншпун та Андрій Новиков.

Реклама:

У 2012 році міноритарним власником фірми лишився лише Новиков, а 99% статуного капіталу відійшло Антону Клименку, брату тодішнього голови Міністерства доходів і зборів Олександра Клименка. Фірму було перереєстровану у Донецьку.

Саме на 2012 рік, коли Клименко став власником "Донвуглересурсів" припали найбільші успіхи фірми на державних тендерах - майже 270 мільйонів гривень з загального здобутку 559,17 млн грн. за весь час з моменту заснування "Вісника держзакупівель" у 2008 році.

 

У 2013 році частка Клименка у фірмі була перереєстрована на кіпрський офшор "Малтіфанк трейд лтд". А згодом "Донвуглересурси" були перереєстровані у Дружіківці, що знаходиться на підконтрольній Україні території.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!