АМКУ доручив Мінекономіки та Міненерго організувати прозорі аукціони з продажу газу

Середа, 8 квітня 2015, 17:25

Антимонопольний комітет надав обов’язкові для розгляду рекомендації Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Міністерству енергетики та вугільної промисловості з метою запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції на ринку скрапленого газу.

Про це йдеться у повідомленні АМКУ.

"Як встановив Комітет, 25 лютого 2015 року на Українській міжбанківській валютній біржі під час проведення аукціону з продажу скрапленого газу необґрунтовано були об’єднані понад 180 лотів з 270 лотів, виставлених до продажу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, внаслідок цього значна кількість суб’єктів господарювання не змогли придбати скраплений газ на аукціоні.

Реклама:

"Зважаючи на те, що понад 40% скрапленого газу від загального його обсягу оптової торгівлі в Україні продається на біржових аукціонах, непрозоре проведення аукціону створює підґрунтя для обмеження конкуренції на ринку та можливих зловживань монопольним становищем", - повідомляє прес-служба.

Крім цього, за результатами проведеного дослідження органами Комітету розпочаті справи за ознаками зловживання дочірнім підприємством "Пропан" ПАТ "Житомиргаз" монопольним становищем на регіональних ринках скрапленого газу для побутових потреб населення на території Вінницької, Житомирської, Київської та Хмельницької областей у вигляді встановлення економічно необґрунтованих цін на скраплений  газ у балонах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: