Blizzard закрив для жителів Криму доступ до їх облікових записів - ЗМІ

Середа, 8 квітня 2015, 09:38

Американський видавець комп'ютерних ігор Blizzard закрив для жителів Криму доступ до їх облікових записів, пояснивши це діючими торговими обмеженнями щодо острова.

Про це пише "Комерсант".

"Ви отримали цей лист, тому що згідно з діючими торговими обмеженнями щодо Кримського регіону ми змушені призупинити доступ до вашого профілю Battle.net. Всі поточні підписки будуть скасовані".

Листи з таким змістом отримали користувачі з Криму від адміністрації видавця комп'ютерних ігор Blizzard, який розробив такі популярні мережеві ігри, як World of Warcraft і Diablo. Компанія обіцяє відновити доступ у випадку "зміни ситуації".

Реклама:

Дії американських IT- та інтернет-компаній дискримінують права користувачів за територіальним принципом, випливає з поширеної заяви учасників Російського форуму з управління Інтернетом RIGF.

"Ситуація, що склалася підриває загальновизнані принципи і цінності, довіра у відкритому і взаємопов'язаному інформаційному просторі, здатна дискредитувати процес подальшого розвитку та породжує серйозну загрозу його фрагментації", - випливає з тексту заяви.

Blizzard увійшов до списку американських компаній, які припинили з початку року операції на півострові через санкцій, введених в кінці грудня США і Європейським союзом.

Серед них інтернет-магазин Amazon, платіжна система PayPal, що належить інтернет-аукціону eBay, і Apple.

Також припинити продаж своєї продукції зажадали від партнерів Hewlett-Packard і Dell, а Google залишила тільки можливість безкоштовного доступу до своїх послуг (таким як пошук, карти і пошта), обмеживши роботу сервісів, що вимагають операцій з оплати або завантаженні софта.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: