Думка експерта: Війна - це завжди погано, але це привід провести реформи

Понеділок, 6 квітня 2015, 16:39 -

Головна проблема, яку потрібно вирішити українському уряду - це досягти економічного зростання, бо воно найбільш важливе для рівня життя людей, для фінансування армії.

Про це в інтерв’ю "Першому національному" заявив польський економіст Лєшек Бальцерович.

Одним із перших кроків у цьому напрямку, на думку експерта, має стати приватизація системотворчих державних підприємств.

"Треба скоротити вплив держави та кількість чиновників так, щоб у рамках правової держави люди могли розвивати свої ініціативи. Потрібно віддати державні підприємства у приватні руки, але водночас створити конкурентне середовище. Для цього вам необхідно провести демонополізацію та лібералізацію зовнішньої торгівлі", - заявив Бальцерович.

Реклама:

Також, за його словами, варто стежити за реалізацією угоди з Міжнародним валютним фондом, бо там прописані саме ті заходи, яких Україна потребує найбільше.

"Без втілення цієї угоди у вашої країни банально не буде грошей, тож вам критично необхідне фінансування. А без грошей не буде стабілізації. Все просто", - зауважив економіст.

"Війна - це завжди погано, але це хороший привід, щоб провести реформи. Щоб зміцнити Україну, ви повинні впроваджувати реформи, тоді економіка почне працювати, а це необхідно для підвищення рівня життя людей і фінансування армії", - зазначив Бальцерович.

За словами експерта, аби зупинити агресію, необхідно зробити так, щоб для них було ризиковано воювати.

"Крім того, дуже важлива реакція Заходу. Якщо Україна робитиме те, що потрібно, і не буде поводити себе як греки, тим більше буде до неї симпатій. Чим успішнішою буде Україна, тим більшу підтримку отримає від Заходу", - підсумував економіст.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: