"Укргазбанк" отримав 3,2 мільярда докапіталізації від Кабміну

Четвер, 2 квітня 2015, 18:03

У четвер, 2 квітня 2015 року "Укргазбанк" було докапіталізовано на суму 3,204 млрд гривень.

Про це йдеться у прес-релізі фінустанови.

"Додаткова капіталізація фінансової установи відбулася на виконання постанови Кабінету міністрів України №115 від 18 березня 2015 року, яку було ухвалено за пропозицією Міністерства фінансів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рішення про докапіталізацію "Укргазбанку" було прийняте в рамках реалізації політики, спрямованої на забезпечення довгострокової стабілізації  банківської системи країни, яку проводять Кабінет міністрів та Міністерство фінансів у співпраці із Національним банком.

Реклама:

"Проведена докапіталізація дозволить "Укргазбанку" не лише й надалі виконувати всі нормативи НБУ, але й слугуватиме додатковою гарантією виконання зобов’язань перед нашими клієнтами", - сказав в.о. голови Правління "Укргазбанку" Кирило Шевченко.

За його словами, отримані кошти будуть спрямовані на подальший розвиток банку, формування додаткових резервів і активізацію кредитування вітчизняної економіки.

"Основною метою докапіталізації державних банків є підтримання їх стабільності, забезпечення захисту інтересів вкладників та зміцнення фінансово-банківської системи в цілому", - йдеться у прес-релізі.

Як відомо, 18 березня Кабінет міністрів прийняв рішення про докапіталізацію державного "Укргазбанку" на 3,2 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: