"АвтоКрАЗ" повністю відмовився від російських комплектуючих

П'ятниця, 17 квітня 2015, 13:25

Підприємство "АвтоКрАЗ" переорієнтувалося на постачальників європейських країн і з 2015 року повністю відмовилося від комплектуючих російського виробництва.

Про це пише "Автоцентр".

Той об'єм двигунів, який щомісяця замовляв КрАЗ на ЯМЗ, сьогодні заповнили Мінський моторний завод, компанії Deutz, Cummins, Daimler, Fiat, WEICHAI, Ford, Toyota.

Крім цього, на вимогу замовників, КрАЗ може комплектувати вантажівки ярославськими двигунами із складських запасів підприємства.

Реклама:

Cлід відзначити, що ще в 2014 році залежність ПАТ АвтоКрАЗ від російських постачальників впала приблизно на 30%, в порівнянні з роком раніше. А з 2015 року КрАЗ взагалі припинив закупівлі матеріалів і комплектуючих у російських виробників.

Так Кременчуцький автозавод не купує в РФ не тільки двигуни, але і сталь, електрообладнання, поковки, гумотехнічні вироби, підшипники.

Зокрема, електрообладнання КрАЗ закуповує в Польщі, Білорусі, підшипники - в Польщі, Туреччині, Індії, метизної продукції освоїли в Кривому Розі, листовий прокат - в Польщі, Чехії, опрацьовується Китай, Запоріжсталь практично повністю "перекриває" поставки Новолипецького меткомбінату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: