Гройсман "поставив крапку" в питанні з депутатськими зарплатами

Четвер, 16 квітня 2015, 11:04

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявляє, що заробітна плата народного депутата України з 1 квітня становить 6109 грн.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook

"6109 гривень. Це розмір заробітної плати народних депутатів з 1 квітня. Хочу нарешті поставити крапку в спекуляціях на цю тему", - написав він.

Спікер парламенту роз'яснив, що відповідно до статті 33 закону України "Про статус народного депутата України", зарплата народних депутатів прирівняна до зарплати членів Кабінету міністрів.

Реклама:

До 1 квітня діяло обмеження заробітної плати семи мінімальними окладами для членів Кабміну, народних депутатів, інших посадових осіб, що становило 7х1218 грн = 8526 грн, яке дійсно скасовано 2 березня цього року, підкреслив Гройсман.

Ще раніше, додав він, постановою Кабміну від 14 лютого 2015 №43 "Питання оплати праці членів Кабміну, керівників центральних органів виконавчої влади та інших держорганів у 2015 році" встановлено, що у 2015 році заробітна плата народних депутатів України нараховується у розмірі посадового окладу членів Кабміну.

"Відповідно до цього я підписав розпорядження, яким з 1 квітня розмір заробітної плати народних депутатів становить 6109 гривень", - підсумував спікер парламенту.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: