Пивоварський пропонує монетизувати пільги на проїзд

Четвер, 19 березня 2015, 14:42

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський пропонує монетизувати пільги на проїзд у залізничному транспорті.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді".

За його словами, вантажні залізничні перевезення з 1 лютого збільшені на 30%, а пасажирські будуть збільшені на 21%, орієнтовно в першій половині квітня.

"Нам необхідно зараз прийняти для себе політичне рішення - ми розводимо вантажний тариф і пасажирський тариф?", - заявив міністр.

Реклама:

Він також зазначив, що практично у всіх країнах світу пасажирські перевезення дотуються. "Є всього кілька країн у світі, де такої практики немає - Швейцарія, Японія. Рівень достатку там інший", - заявив Пивоварський.

"Ми повинні чітко для себе розуміти, скільки "Укрзалізниця" дотує за рахунок вантажоперевезень. Після того, як це зрозуміємо, ми сядемо з компанією, міністерством, урядом і приймемо рішення, що робити", - заявив міністр.

"Поки, чесно кажу, я не розумію. Мені кажуть: "Ми продотувати 8 млрд гривень". А як колишній аналітик я ставлю запитання: "Як порахували? А як для пільговиків порахували? Складно уявити, хто скільки проїхав". І тут друге питання виникає - пільговики", - зазначає Пивоварський.

За його словами, необхідно монетизувати пільги на проїзд у залізничному транспорті.

"Моя позиція, і, наскільки я знаю, міністра соціальної політики - нам треба монетизувати пільги. Тобто, не дозволити їздити всім безкоштовно, як зараз, а видавати певним категоріям певні суми грошей на проїзд. Тоді ми зможемо отримати об'єктивну інформацію - хто, скільки і на чому проїхав", - заявив Пивоварський.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: