Світові ціни на нафту знижуються на новинах із США

Четвер, 19 березня 2015, 09:01

Нафта дешевшає в четвер на даних Міненерго США щодо тижневих запасів "чорного золота" в країні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 06.18 вартість травневого ф'ючерсу на північноморську суміш нафти марки Brent знижувалася на 0,66% - до 55,54 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 1,68% - до 43,91 долара за барель.

Згідно з опублікованими в середу даними Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) знову опинилися на 80-річних максимумах.

Реклама:

Запаси за тиждень, що завершився 13 березня, збільшилися на 9,6 мільйона барелів, до 458,5 мільйона барелів. При цьому аналітики очікували збільшення показника лише на 3,75 мільйона барелів.

Показник Міненерго США дещо відрізнявся від даних Американського інституту нафти (API): зростання запасів на 10,5 мільйона барелів - до 450 млн барелів.

"Слабкий курс долара був прихильний до вартості сировинних товарів, але чергове зростання запасів може означати, що збільшення цін на нафту буде обмежено, поки не відбудеться який-небудь поворот у видобутку "чорного золота" в США", - цитує агентство Рейтер головного ринкового аналітика CMC Markets у Сіднеї Ріка Спунера.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!