АМКУ рекомендував 78 підприємствам не підвищувати ціни на хліб

Понеділок, 16 березня 2015, 18:44

Антимонопольний комітет України рекомендував 78 суб’єктам господарювання утриматись від необґрунтованого підняття оптово-відпускних цін на хліб та хлібобулочні вироби.

Про це йдеться у прес-релізі АМКУ.

"Органами Антимонопольного комітету було розпочато розгляд справ про порушення ПАТ "Київхліб" та ПАТ "Теремно Хліб" законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на сьогодні відпускні ціни (без торговельної надбавки) ПАТ "Київхліб" були знижені та становлять у порівнянні з 13 березня 2015 року: хліб український - 6,90 гривень (8,58 гривень - попередня ціна); батон нарізний - 5,34 гривень (7,20 гривень); хліб пшеничний - 5,64 гривень (7,14 гривень).

Реклама:

"Також за результатами проведеного дослідження територіальними відділеннями Комітету надано рекомендації 78 суб’єктам господарювання утриматись від необґрунтованого підняття оптово-відпускних цін на хліб та хлібобулочні вироби", - повідомляє прес-служба.

Крім того АМКУ надав рекомендації 64 суб'єктам господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю соціально важливими продуктами харчування вжити заходів щодо недопущення необґрунтованого підняття цін на продукти харчування.

"Також 28 молокопереробним підприємствам, що закуповують молочну сировину на території області, надано рекомендації утримуватись від вчинення дій, які можуть містити ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції і мати негативний вплив на конкуренцію шляхом встановлення закупівельних цін на молочну сировину, виходячи із показників власної господарської діяльності", - йдеться у прес-релізі.

Як повідомлялося, Київське міське територіальне відділення АМКУ розпочало справу проти ПАТ "Київхліб" у зв'язку з необґрунтованим підвищенням цін на хліб український, батон нарізний, хліб пшеничний в Києві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: