Мінфін: план доходів бюджету за січень-лютий виконано в повному обсязі

П'ятниця, 13 березня 2015, 18:56

Дохідна частина державного бюджету України за підсумками січня-лютого 2015 виконана в повному обсязі, за винятком перерахувань від Національного банку.

Про це повідомив перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський у ході публічного звіту щодо виконання бюджету в Міністерстві фінансів, передає УНІАН.

"За січень у цілому план за доходами виконаний не був, за січень-лютий з урахуванням того, що й відповідна нормативна база була прийнята урядом і Мінфіном, і, відповідно, податкова адміністрація, ми нагнали виконання плану - план за січень-лютий за фіскальною складовою ми виконали в повному обсязі", - сказав Уманський.

За його словами, єдина складова дохідної частини держбюджету, яка не була виконана, це надходження від Національного банку з перерахування частини прибутку до держбюджету.

Реклама:

"Згідно з планом, вони повинні перераховувати 25%, як це передбачено законом про держбюджет, було перераховано лише 5,4 млрд гривень", - сказав він.

Як повідомлялося, дефіцит держбюджету України за підсумками січня 2015 року становив 9,185 млрд гривень, що на 7,578 млрд гривень, або в 5,7 разу, більше дефіциту за підсумками січня 2014 року в розмірі 1,607 млрд гривень.

За інформацією Мінфіну, дефіцит зведеного бюджету України за січень 2015 становив 2,555 млрд гривень, дефіцит загального фонду держбюджету - 11,104 млрд гривень, при цьому спеціальний фонд зведений з профіцитом 1,920 млрд гривень.

На початку березня Національний банк повідомив, що дефіцит держбюджету в січні фінансувався переважно за рахунок внутрішніх запозичень, при цьому перерахувань свого прибутку до держбюджету НБУ не здійснював.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!