Ціна нафти Brent впала до 57 доларів за барель

Вівторок, 10 березня 2015, 19:02

Нафта різко дешевшає у вівторок, падіння вартості Brent відзначається п'яту сесію поспіль - це найтриваліший період зниження ціни за три місяці.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Ціна ф'ючерса на нафту Brent на квітень на лондонській біржі ICE Futures у вівторок впала на 1,25 долара (2,14%) - до 57,28 долара за барель.

Вартість квітневих ф'ючерсних контрактів на нафту WTI в ході торгів на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на 0,37 долара (0,74%) - до 49,63 долара за барель.

Реклама:

Ринок чекає даних Міненерго США про запаси енергоносіїв, які будуть опубліковані в середу. За оцінками опитаних Bloomberg експертів, запаси нафти в країні збільшилися за минулий тиждень на 4,75 млн барелів. Тижнем раніше запаси досягли 444,4 млн барелів - максимуму з початку відстеження цих даних у 1982 році.

"Запаси нафти в США звичайно ж виросли за минулий тиждень, ми поки просто не знаємо наскільки, - говорить директор Energy Analytics Group Том Фінлон. - Долар США зміцнюється, і на цьому тлі важко грати на підвищення вартості нафти".

Курс євро щодо долара США опустився до 1,0741 долара порівняно з 1,0852 долара на закриття ринку в понеділок. Раніше в ході торгів євро падав до 1,073 долара - мінімуму з квітня 2003 року.

"Проблема надлишкових поставок нікуди не поділася, - відзначає старший аналітик CMC Markets Plc в Лондоні Майкл Хьюсон. - Запаси нафти продовжують рости, хоча падіння цін на нафту зупинилося. Буде цікаво подивитися, чи стануть США скорочувати видобуток, коли складські потужності будуть вичерпані".

Організація країн-експортерів нафти не стане скорочувати квоту на видобуток нафти на наступному засіданні, якщо виробники, що не входять в ОПЕК, не зроблять перший крок у цьому напрямку, вважає колишній міністр нафти Катару Абдулла бін Хамад аль-Атийя.

Виступаючи на енергетичному форумі в Досі, він заявив, що для країн Перської затоки ціна нафти на рівні 60 доларів за барель є "непоганою", якщо вони "скорегують свої бюджети".

Наступне засідання ОПЕК пройде у Відні в червні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!