Продажі автомобілів в Росії впали на 38%

Вівторок, 10 березня 2015, 18:18

Продажі легкових і легких комерційних автомобілів в лютому в річному виразі впали на 37,9% до 128.298 штук.

Про це повідомила у вівторок Асоціація європейського бізнесу, що об'єднує працюючих в РФ автовиробників, пише Reuters.

За січень-лютий ринок скоротився на 32,1% до 243.826 штук. АЄБ вважає, що в найближчі кілька місяців учасникам російського ринку знадобляться "терпіння і витримка", оскільки лютневий провал продажів - тільки початок уповільнення ринку, який ще не досяг дна.

"Хороші макроекономічні новини, такі як стабілізація рубля, дають надію на покращення ситуації у віддаленій перспективі", - йдеться в повідомленні АЄБ з посиланням на голову комітету автовиробників АЄБ Йорга Шрайбера. Але "кілька наступних місяців будуть дуже важкими", попереджає він.

Реклама:

Участь Росії в українській політичній кризі, різко знизила споживчу впевненість, падіння цін на нафту і зростання ставок за автокредитами остаточно перекреслили надії на зростання ринку найближчим часом.

У 2014 році продажі знизилися на 10,3% до 2,49 мільйона штук. Підсумок року виявився кращим за очікування через ажіотажний попит, викликаний стрибками валют в кінці року, але експерти пророкували різке падіння ринку на початку 2015 року через зростання цін. Уже в січні ринок різко скоротився, вичерпавши попит - продажі знизилися відразу на 24,4%.

АЄБ прогнозує, що в 2015 році російський ринок скоротиться на 24,2% до 1,89 мільйона автомобілів, прогнози інших експертів і учасників ринку ще більш песимістичні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: