В Україні хочуть посилити контроль за держінвестиціями

П'ятниця, 27 лютого 2015, 09:44

Кабінет міністрів схвалив законопроект "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державних інвестиційних проектів", який передбачає посилений контроль за використанням бюджетних коштів.

Про це йдеться у повідомленні міністерства, пише "УНІАН".

Згідно з повідомленням, цей законопроект передбачає визначення загального обсягу держінвестицій в Основних положеннях бюджетної політики на наступний бюджетний період.

Крім того, необхідність в інвестиціях визначатиметься виключно з урахуванням ступеня готовності проекту. При цьому інвестиції впродовж всього терміну їх реалізації враховуватимуться в держбюджеті.

Реклама:

Водночас, розподіл капітальних вкладень, передбачених бюджетом, здійснюватиметься затвердженою урядом Міжвідомчою комісією.

Також законопроект передбачає, що виділення коштів на нові інвестиційні проекти проводитиметься лише в разі забезпечення реалізації раніше розпочатих проектів або за наявності можливості достовірно розрахувати 75% загального обсягу необхідних капітальних вкладень для їх завершення.

За словами глави Мінекономрозвитку Айвараса Абромавічуса, необхідність ухвалення зазначених законів обумовлена важливістю створення привабливого інвестиційного клімату і контролю за використанням державних фінансів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: