"Нібулон" буде імпортувати пальне напряму

Середа, 25 лютого 2015, 20:56

Компанія "Нібулон" змушена переходити на прямі контракти по завезенню паливно-мастильних матеріалів з-за кордону у зв'язку із зростанням вартості палива.

Про це повідомив генеральний директор і основний власник компанії "Нібулон" Олексій Вадатурський, передає прес-служба "Української зернової асоціації".

"Також, без посередників, ми імпортуємо посівний матеріал та засоби захисту рослин. Імпортери закладають ризики коливання курсу в ціну товару, ми ж цілеспрямовано знижуємо свої витрати при імпорті", - додає він.

За його словами, на підприємстві щорічно витрачається 17 млн ​​літрів дизельного палива. Частка палива у собівартості основних сільськогосподарських культур становить 12-15%, в матеріальних витратах на експлуатацію вантажного автомобільного транспорту - 45% від загальної собівартості перевезень, для судноплавної компанії - 36%.

Реклама:

"Серед головних наших завдань - зменшення цієї складової в собівартості, що, між іншим, сприятиме зниженню собівартості зерна на внутрішньому ринку", - коментує начальник відділу паливно-мастильних матеріалів компанії Марина Прилуцька.

"Враховуючи обсяги споживання палива, нам потрібна особливо ефективна політика економії ресурсів, і один із шляхів досягнення цього - перехід на імпорт палива. Цей механізм також дає можливість забезпечити компанію якісним ресурсом в пікові моменти споживання", - додала Прилуцька.

Також вона пояснила, що власний імпорт дозволяє уникнути ризику курсових різниць, він дозволяє, знаючи річні обсяги, динаміку споживання палива, забезпечувати себе заздалегідь паливно-мастильними матеріалами за низькими цінами, щоб у піковий період весна-літо працювати на паливі, купленому в лютому, уникнувши сезонного коливання на внутрішньому ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: