Постачання газу у зону АТО відновлено - Коболєв

Четвер, 19 лютого 2015, 19:04

Постачання природного газу в зону АТО відновлено.

Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на прес-конференції в Києві в четвер.

"Сьогодні ситуація була найбільш важкою, тому що за приблизно п’ять чи вісім останніх годин наші служби не могли підійти до тих газопроводів, які могли б відновити постачання в повному обсязі в зону АТО. Зараз така можливість з'явилася, і зараз це постачання було відновлено", - сказав він.

"Ми ввели в дію ті газопроводи, обсяги постачання яких достатні для підтримання тиску газу на нормальному рівні", - заявив Коболєв.

Реклама:

За його словами, нинішні обсяги трохи нижчі, тому що повернутися на попередні обсяги зараз технічно неможливо.

Він також повідомив, що повернути в  роботу великий магістральний газопровід зараз немає можливості, але в цьому немає і потреби.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив підготувати пропозиції про постачання газу для потреб так званих "ДНР" і "ЛНР".

Як відомо, у четвер сепаратисти повідомили, що в середу вдень Україна перекрила магістральний газопровід без фізичної можливості відновлення поставок і залишила "ДНР" і "ЛНР" без газу. За їхніми словами, остаточно паливо закінчиться в четвер після 15:00.

Вони також повідомили, що ведуть переговори з Росією про постачання газу.

В "Укртрансгазі" пояснили, що поставки газу в зону АТО припинилися через критичні пошкодження газотранспортної інфраструктури в результаті бойових дій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!