Ціни виробників за рік зросли на 31,8%

Вівторок, 6 січня 2015, 15:26

Ціни виробників промислової продукції в грудні 2014 року залишилися без змін, за рік зросли 31,8%.

Про це повідомляє прес-служба Держстату.

Як зазначається, продукція добувної промисловості і розроблення кар’єрів у грудні подорожчала на 1,7%.

Зокрема, у добуванні металевих руд зростання цін становило 6,1%, природного газу - 4,2%, каменю, піску та глини - 1,1%. Разом з цим у добуванні сирої нафти ціни знизилися на 3,6%, кам’яного вугілля - на 1,3%.

Реклама:

У переробній промисловості зафіксовано підвищення цін на 2,1%, у т. ч. у виробництві автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів - на 4,1%, металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин та устатковання - на 2,6%, хімічних речовин і хімічної продукції - на 2,4%, електричного устатковання - на 1,9%, основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів - на 1,4%.

Водночас у виробництві коксу та продуктів нафтоперероблення відбулося зниження цін на 2,4%.

У виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів  ціни зросли на 3,0%, зокрема, у виробництві готових кормів для тварин - на 7,8%, олії та тваринних жирів - на 7,7%, борошномельно-круп’яній промисло-вості - на 4,6%, м’яса та м’ясних продуктів - на 2,4%, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів - на 2,3%, молочних продуктів - на 0,8%, цукру - на 0,7%.

У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря відбулося зниження тарифів на 5,8% за рахунок здешевлення електроенергії  на 6,9%. У той же час ціни на  теплоенергію  зросли на 6,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: