Російський рубль продовжує падати в очікуванні санкцій

Середа, 28 січня 2015, 20:11

Курс долара до рубля в ході торгів на Московській біржі зріс в порівнянні з рівнем закриття попередніх торгів на 1,21 рубля і становив 68,03 рубля.

Євро зріс на 1,23 рубля, до 77,18 рубля, повідомляє ТАСС.

При цьому вартість ф'ючерса на нафту марки Brent з поставкою в березні знизилася на 0,75%, до 49,24 долара за барель.

Російська валюта до середини дня торгується в мінусі в результаті нездатності нафтових котирувань повернутися до зростання, очікувань нових міжнародних обмежень проти РФ, а також закінчення податкового періоду.

Реклама:

Вплинути на настрій ринку можуть підсумки засідання ФРС і орієнтири регулятора щодо термінів підвищення ключових процентних ставок у США. Експерти попереджають про небезпеку розвитку низхідного руху рубля.

"Ринок знаходиться в очікуванні. Завтра європейські політики будуть вирішувати питання нових антиросійських санкцій, оскільки саме Росію вони вважають винною в загостренні українського конфлікту. Нафта все топчеться і топчеться на місці. Упевненості, що вона не продовжить зниження, ні в кого зараз немає. Ми продовжуємо дивитися в бік ослаблення рубля", - видає неоптимістичний прогноз старший аналітик ІГ "Норд-Капітал" Сергій Алін.

Аналітики Нордеа-банку вважають, що якщо сьогодні ФРС збереже жорстку риторику і дасть сигнал до зростання ставок з середини цього року, то це може стати певним негативом для всіх валют ринків.

Також у п'ятницю увагу буде звернено до ЦБ РФ, який навряд чи змінить монетарну політику. Поки що для рубля мало позитиву, так що вибратися з діапазону 62-70 рублів за долар буде непросто, вважають вони.

Головний аналітик інвестиційного департаменту ВТБ 24 Станіслав Клещев зауважує, що девальваційні очікування залишаються сильними. І до тих пір, поки вони зберігають свою силу, навряд чи можна буде розраховувати на пом'якшення грошово-кредитної політики Центробанку.

"Збереження ж поточної вартості грошей не те щоб стримує, а обмежує інвестиційні процеси в економіці", - каже Клещев.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!