Швайка "присоромив" нового аграрного міністра

Четвер, 22 січня 2015, 13:40

Новий менеджмент ДПЗКУ, призначений міністром агрополітики Олексієм Павленком, або не знає, або не вміє управляти корпорацією.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав екс-міністр Мінагропроду Ігор Швайка.

"Натрапив на "викриття" наступника на посаді Мінагропроду Павленка щодо виявлених витрат в Державній продовольчо-зерновій корпорації України на 100 мільйонів доларів.

Маю надати пояснення з окремих питань діяльності корпорації та цифр, що були озвучені на засіданні парламентського комітету з питань боротьби з корупцією", - написав Швайка.

Реклама:

За його словами, після звільнення з посади голови правління ДПЗКУ Петра Вовчука і покладення обов'язків на іншу особу, Валерія Томиленка робота з українськими агровиробниками практично припинилась.

"Протягом місяця з 15 грудня 2014 року до сьогодні нове керівництво зупинило увесь налагоджений процес закупівлі зернових в українських фермерів та агровиробників",- пише екс-міністр.

Крім того, Швайка зазначив, що призначені Павленком нові управлінці просто не вміють цього робити. Або не хочуть. Або перше і друге разом.

За словами екс-очільника, доповідь, яку озвучив Павленко на засіданні комітету по боротьбі з корупцією, готував новий (старий) заступник голови правління Олександр Мартиненко, той самий який вже працював в корпорації на аналогічній посаді часів Присяжнюка-Якубовича,  а саме виконував прямі завдання Юри Єнакіївського.

"Складається враження, що новий менеджмент, призначений Павленком або не знає або не вміє управляти корпорацією. І замісць роботи з допомогою довірених осіб Юри Єнакіївського намагаються маніпулювати цифрами і зводити наклепи на той склад менеджменту, який наші китайські партнери визнавали найбільш професійним і ефективним", - підсумував Швайка.

Нагадаємо, 21 січня на засіданні Комітету Верховної Ради з питань протидії корупції сказав міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко заявив, що Державна продовольчо-зернова корпорація  за останні дев'ять місяців 2014 року розтратила 100 мільйонів доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!