Мінфін у 2014 році випустив облігацій для "Нафтогазу" на 96,6 мільярда

Понеділок, 19 січня 2015, 13:24

Протягом 2014 року Міністерство фінансів України здійснило випуск ОВДП для збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" на загальну суму 96,6 млрд грн із середньозваженою дохідністю 13,5% річних.

Про це йдеться у звіті "Основні тенденції грошово-кредитного ринку України за грудень 2014 року", оприлюдненому на сайті регулятора.

Згідно зі звітом, у грудні випуск зазначених ОВДП не здійснювався.

Як зазначається, у грудні здійснено випуск: ОВДП-ПДВ для відшкодування сум податку на додану вартість на загальну суму 0,06 млрд грн (з початку року - 6,9 млрд грн) ізсередньозваженою дохідністю 9,5% річних.

Реклама:

Також випущено ОВДП з метою надання кредиту Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на загальну суму 2,6 млрд грн (з початку року - 10,1 млрд грн) із середньозваженою дохідністю 12,5% річних.

Крім того, ОВДП для збільшення статутного капіталу ПАТ "Ощадбанк" на загальну суму 11,6 млрд грн із середньозваженою дохідністю 6% річних.

"Випущено ОВДП для збільшення статутного капіталу ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" на загальну суму 5 млрд грн із середньозваженою дохідністю 9,5% річних", - йдеться у звіті.

Погашення та сплата доходу за ОВДП здійснювалися своєчасно та в повному обсязі, який з початку року становив 97,2 млрд грн, у тому числі погашення номінальної вартості - 65,3 млрд грн, сплата купонного доходу - 31,9 млрд грн. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!