МОЗ отримало гуманітарної допомоги на 40 мільйонів

П'ятниця, 26 грудня 2014, 20:48

МОЗ України залучило гуманітарну допомогу на суму понад 40 мільйонів гривень.

Про це під час брифінгу в КМУ про підсумки проведення держзакупівель у 2014 році повідомив Мінохорони Олександр Квіташвілі, повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається, основними постачальниками допомоги стали ВООЗ, Уряд Грузії, Фонд народонаселення ООН в Україні та вітчизняні виробники.

Для поліпшення ситуації із забезпеченістю населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення за останні два місяці МОЗ України залучило гуманітарної допомоги від ВООЗ, Уряду Грузії, Фонду народонаселення ООН в Україні та інших міжнародних організацій на загальну суму 10 806 948,49 грн.

Реклама:

Зокрема, як доповів міністр, урядом Грузії було надано ліки, інсуліни, вакцини, вироби медичного призначення та витратні матеріали для проведення апаратного гемодіалізу на загальну суму понад 5 млн грн.

Всесвітня організація охорони здоров’я надала лікарські засоби та вироби медичного призначення у вигляді акушерських наборів та міжвідомчих медичних наборів для невідкладної допомоги на загальну суму понад 3,5 млн грн, а також вкрай необхідні 300 000 доз правцевого анатоксину на суму понад 260 тисяч грн.

Фірма "АстраЗенека ЮК Лімітед" (Великобританія) надала сучасні препарати для знеболення та антибіотики на загальну суму 1 млн 217 тис. грн.

Фонд народонаселення ООН надав ліки та вироби медичного призначення у вигляді міжвідомчих медичних наборів для невідкладної допомоги на загальну суму понад 820 тис. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: