МАУ очікують втрати до 8 мільйонів доларів через обльот Росії

П'ятниця, 19 грудня 2014, 11:39

Міжнародні авіалінії України очікують, що в результаті дії заборони Росії на проліт по її території для українських авіакомпаній, перевізник втратить від 6 до 8 млн доларів.

Про це повідомив президент компанії Юрій Мірошников, пише Центр транспортних стратегій.

"За половину 2014 ми втратимо від обльотів території Росії близько 6-8 млн доларів. І ми не можемо перекласти це фінансове навантаження на пасажира. Рейс в ту ж Астану став виконуватися довше приблизно на 40 хвилин. Ми не можемо підвищити тарифи, тому що пасажиру вже незручно, а в столицю Казахстану літають конкуренти", - зазначив Мірошников.

При цьому Мірошников сказав, що офіційної заборони з боку російської влади немає, а відмова в праві МАУ літати в російському небі транзитом пояснюють перевантаженістю повітряних трас.

Реклама:

За словами глави МАУ, компанія закрила польоти в 6 російських міст: Ростов, Уфу, Куйбишев, Самару, Єкатеринбург, Новосибірськ.

"Збитки будуть великі, напевно, найбільші за всю історію МАУ. Але у відносному вираженні, у відсотках до обороту, будуть менше, ніж у рекордному до цього часу для МАУ 2011 році", - зазначив глава авіакомпанії, додавши, що вже досягнуті всі необхідні домовленості з постачальниками про відстрочення платежів і реструктуризації заборгованості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: