Улюкаєв: Економіка РФ вразлива перед тривалими санкціями

Субота, 8 листопада 2014, 16:24

Російська економіка вразлива перед санкціями, особливо коли вони діють протягом тривалого часу.

Про це заявив журналістам глава Мінекономрозвитку Росії Олексій Улюкаєв, передає "Прайм".

"Звичайно, ми уразливі перед санкціями", - сказав він. Міністр додав, що негативний вплив зробить не тільки введення нових, а й тривале збереження чинного режиму санкції.

"З моєї точки зору, найважче, це санкції проти фінансових інститутів, які створюють стійке негативне сальдо по капітальному рахунку, яке тисне на курс, на інфляцію і так далі", - зазначив міністр.

Реклама:

Він звернув увагу, що висока інфляція породжує зниження споживчого попиту - драйвера економіки.

"При такому режимі у нас в наступному році в негативну площину переходять реальні доходи населення, реальні заробітні плати, роздрібний товарообіг, послуги і так далі. Тобто, основний механізм економічного зростання перестає працювати", - пояснив Улюкаєв.

Він нагадав, що офіційний макропрогноз МЕР розмірковує так, що наступного року санкції припиняються. "Якщо це не так, то прогноз теж доведеться коригувати", - сказав Улюкаєв.

Крім того, за його словами, частина ефекту від санкцій проявиться пізніше, в 2016-2017 роках, "це те, що стосується технологій для нафто- і газовидобутку, комплектуючих".

"Різні гіпотетичні ембарго, в тому числі на скорочення поставок нашого газу, нафтопродуктів, які розглядаються експертами, звичайно ж теж безпосередньо впливають на економічне зростання", - підсумував міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!