Україна розпочала розслідування імпорту каустичної соди з РФ

П'ятниця, 7 листопада 2014, 12:21

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі України за скаргою ПАТ "Дніпроазот" порушила антидемпінгове розслідування відносно каустичної соди марки РД походженням з РФ.

Про це йдеться в публікації МКМТ в урядовій газеті "Урядовий кур'єр" у п'ятницю.

"У скарзі зазначено достатньо відомостей обґрунтованої інформації щодо того, що імпорт в Україну соди каустичної марки РД походженням з РФ здійснювався за демпінговими цінами, причому рівень демпінгової маржі не може вважатися мінімальним, а обсяги імпорту незначними...", - йдеться в публікації .

Комісія вказує, що такий імпорт негативно відбився на українському виробнику, що підтверджується погіршеннямм ряду економічних показників: виробництва, завантаженості виробничих потужностей, обсягів продажів, частини національного товаровиробника на внутрішньому ринку, залишків товару на складах, фінансових результатів, продуктивності праці.

Реклама:

Проведення антидемпінгового розслідування доручено Мінекономрозвитку.

Згідно з рішенням МКМТ, яке вступає силу з моменту публікації, протягом 30 днів Мінекономрозвитку здійснює реєстрацію зацікавлених сторін антидемпінгового розслідування, а протягом 60 днів - розглядає письмово викладені коментарі.

Згідно з даними Державної фіскальної служби, сумарний обсяг імпорту по більш широкій товарній групі 2815 "Гідроксид натрію, калію; перксіда натрію або калію" за дев'ять місяців 2014 становив 166,87 тис. тонн на 39,19 млн доларів, у тому числі з РФ - на 24,92 млн доларів (63,6% від загального імпорту), тоді як експорт - 12,02 млн тонн на 1,98 млн, у тому числі в РФ - на 11,6 млн доларів.

За  2013 рік імпорт дорівнював 242,19 тис. тонн на 66,64 млн доларів, у тому числі з РФ - на 31,47 млн доларів (47,2% від загального імпорту), експорт - 22,86 тисч тонн на 47,2 млн доларів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!