Банкіри прогнозують стабілізацію валютного ринку і зміцнення гривні

Четвер, 6 листопада 2014, 18:11

Останні нововведення Національного банку на валютному ринку, включаючи скасування обмежень на розрахунки імпортерів та проведення аукціонів для визначення рівноважного курсу, сприятимуть стабілізації ринку і зміцненню гривні.

Таку думку висловили журналістам представники найбільших банків під час круглого столу в Києві про останні нововведення НБУ на валютному ринку.

"Ми повинні радіти, що Національний банк прийняв таке рішення, це обов'язково дасть позитивний результат... Вже є охочі повертатися зі своєю валютною пропозицією у легальне поле. Пройде день, або тиждень, і це обов'язково станеться. І на гривню чекає зміцнення", - сказав голова ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек.

Водночас, він зазначив, що наївно очікувати зміцнення гривні лише за рахунок торгів на міжбанківському валютному ринку, тоді як в усьому світі долар дорожчає.

Реклама:

Стійкість гривні, як пояснив банкір, крім обсягу торгів на міжбанку і золотовалютних резервів, залежить від темпів зростання експорту та конкурентоспроможності продукції.

"Навіть 500 млрд золотовалютних резервів не дають росіянам можливості утримувати сильним рубль, коли є недовіра до економічних і політичних процесів, що відбуваються в Росії. Не лише резервами міцна валюта, а станом економіки, підприємницьким та інвестиційним кліматом", - додав банкір.

Як повідомлялося, Нацбанк за два дні знизив офіційний курс до долара на гривню.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!