Україна імпортувала в жовтні газ по словацькому реверсу на 280 мільйонів

Четвер, 6 листопада 2014, 11:54

Україна імпортувала в жовтні газ по словацькому реверсу на 280 млн доларів.

Про це йдеться в даних оператора словацької газотранспортної системи (ГТС) Eustream.

За місяць по реверсу "Нафтогаз" імпортував близько 809 млн кубометрів газу. Середня ціна поставок становила 350 доларів за 1 тис кубометрів.

У вересні Україна отримала по реверсу зі Словаччини 780 млн кубометрів газу на суму 270 млн доларів. Таким чином фізичні обсяги реверсних поставок газу зросли на 3,7%.

Реклама:

В середньому Україна в жовтні отримувала по реверсу зі Словаччини 26 млн кубометрів газу на добу. Гарантовані поставки газу зі Словаччини в Україну з 1 жовтня повинні становити 6,4 млрд кубометрів на рік (17,6 млн кубометрів на добу).

Потужності запущеного 2 вересня газопроводу "Вояни - Ужгород" становлять 10 млрд кубометрів газу на рік (27 млн ​​кубометрів на добу). Його потужності заброньовані до кінця 2019 року, зазначено в повідомленні Eustream.

На початку липня Eustream оголосив про успішне завершення прийому заявок на поставки газу в Україну через територію Словаччини.

До поставкам газу проявили інтерес близько двох десятків європейських постачальників, в їх числі німецька RWE (8,8 млн кубометрів на добу).

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!