"Газпром" розмістив євробонди на 700 мільйонів доларів

Четвер, 6 листопада 2014, 09:21

"Газпром" розмістив євроноти 36 серії на 700 млн доларів з прибутковістю 4,3%.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела в банківських колах.

Єврооблігації були розміщені терміном на рік і будуть погашені 12 листопада 2015. Організатор розміщення JP Morgan.

"Саме розміщення ми оцінюємо позитивно, це важлива подія для ринку, в якійсь мірі прорив блокади", - сказав аналітик Raiffeisenbank Андрій Поліщук.

Реклама:

Проте, аналітик нагадав, що востаннє єврооблігації були розміщені за ставкою 3,6%.

Рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло цим облігаціям незабезпечений рейтинг "ВВВ".

Як повідомляє агентство, 36-а серія буде розміщена по програмі емісії облігацій Gaz Capital на 40 млрд доларів. Фінальний рейтинг буде присвоєний облігаціям після одержання остаточної документації.

Очікується, що надходження від бондів будуть використані "Газпромом" на загальнокорпоративні потреби.

"Рейтинги "Газпрому" відображають наші прогнози про те, що компанія залишиться основним постачальником газу до Європи, незважаючи на тиск з боку антимонопольних регуляторів і політиків. Європейські одержувачі газу в даний час обмежені в своїх можливостях диверсифікувати імпорт і впоратися з падаючою здобиччю і високими цінами на СПГ.

На наш погляд, "Газпром" має достатній запас для фінансування нових проектів, наприклад, Східної газової програми і поставок газу в Китай і Азіатсько-Тихоокеанський регіон", - йдеться в повідомленні Fitch.

Розмір зовнішніх запозичень "Газпрому" на 2014 рік - 90 млрд рублів. В лютому поточного року "Газпром" вже розмістив єврооблігації 35-й серії на 750 млн євро з прибутковістю 3,6% з терміном обігу 7 років.

У 2013 році в рамках програми євронот "Газпромом" були розміщені євроноти серій 30, 31, 32 на суму 2,4 млрд євро, серії 33 на 500 млн фунтів стерлінгів і серії 34 на 500 млн швейцарських франків. В сумі компанія залучила близько 4,7 млрд доларів.

Програма євронот була запущена в 2003 році. "Газпром" збільшив обсяг програми з 30 млрд доларів до 40 млрд доларів. За десять років Gaz Capital випускав облігації, номіновані в доларах, євро, ієнах, фунтах стерлінгів і швейцарських франках.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!