"Агротрейд" оскаржить у міжнародних судах захоплення майна компанії у Криму

Середа, 5 листопада 2014, 18:50

Компанія "Агротрейд", що входить в холдинг KSG Agro, оскаржить у міжнародних судових інстанціях захоплення свого майна в анексованому Криму.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Компанія "Агротрейд" офіційно заявляє про початок процедури відстоювання права на своє майно в АР Крим шляхом звернення в міжнародні судові інстанції - Європейський суд з прав людини і юрисдикцію суду у Вашингтоні про дозвіл інвестиційних суперечок на підставі конвенції між Україною і РФ про взаємний захист інвестицій", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, звернення компанії "Агротрейд" з позовами до міжнародних судів пов'язані з відсутністю реакції на неодноразові звернення до правоохоронних органів АР Крим та РФ у зв'язку із захопленням сільськогосподарської техніки, зібраного врожаю, а також блокування земельного банку на кримській території.

Реклама:

"Раніше - 13 червня 2014 року - група озброєних людей в кількості понад 10 осіб, в камуфляжній формі, проникла на двох автомобілях на виробничу територію ТОВ "Агротрейд", розташовану за адресою: Республіка Крим, Ленінський район, смт. Багерове, і захопили майновий комплекс ТОВ "Агротрейд", виставивши свою озброєну охорону", - зазначає прес-служба.

Як повідомили в компанії, в процесі спілкування стало відомо, що озброєні люди є співробітниками спеціального підрозділу Ради Міністрів Республіки Крим, і прибули на територію Військового радгоспу "Азовський" Міноборони України з метою нібито запобігти розкраданню майна зазначеного підприємства, а також з метою недопущення вивозу наявного на складах підприємства врожаю зернових культур.

"Як наслідок, був захоплений урожай, який займав площу близько 5 тисяч га. Крім того, на поля була завезена техніка і привезені люди, які зібрали урожай який їм не належить і використовували для його зберігання зерноток "Агротрейд", - йдеться в повідомленні.

"Ми впевнені, що вирішення проблеми рейдерського захоплення земель і майна холдингу KSG Agro і покарання винних стане яскравим прикладом захисту інтересів компаній, що бажають вести і розвивати законний бізнес в Криму. А, значить, повинно знаходитися в сфері пріоритетів Ради Міністрів і всіх жителів Республіки Крим", - підсумували в компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!