Росіяни отримають півроку для повернення та легалізації зарубіжних активів

Середа, 5 листопада 2014, 16:11

Члени конституційного комітету Ради Федерації внесли законопроект про піврічну податкову амністію в обмін на повернення в Росію чи легалізацію зарубіжних активів.

Заступник глави комітету Костянтин Добринін і член комітету Юрій Бірюков внесли законопроект "Про порядок повернення активів в Російську Федерацію", повідомляється на сайті нижньої палати парламенту.

За їх словами, документ націлений на "повернення побіжного капіталу взамін на звільнення від будь-якої відповідальності за скоєні в минулому податкові злочини".

Вони заявили, що за три місяці 2014 року легально з Росії було вивезено не менше 200 мільярдів доларів, а за рік з урахуванням тіньового обороту ця сума може досягти 1 трильйона.

Реклама:

Передбачається дати можливість з 1 січня по 30 червня 2015 року перераховувати гроші з іноземних банків на російські рахунки і декларувати закордонне майно, без надання документів про джерела їх отримання.

Відповідну заяву потрібно буде подати до 31 серпня 2015 року, заплативши "заявний платіж" в 2,5%.

Повернуті таким чином активи будуть звільнені від сплати податку, а переклав їх до Росії людину не можна буде притягнути до адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства.

На думку сенаторів, в результаті в країну можуть повернутися близько 100 мільярдів доларів - не менше 10% вивезених коштів, а в бюджет можуть надійти більше 2 мільярдів доларів.

Автори посилаються на досвід Італії та Німеччини, які відповідно в 2002-2003 і 2004-2005 роках провели великі амністії для повернення капіталу з-за кордону. Завдяки італійській амністії в країну повернулися 60 мільярдів євро.

РИА Новости

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!