РФ виділила 1,5 мільярда на меддопомогу українським біженцям

Понеділок, 3 листопада 2014, 09:47

Голова російського уряду Дмитро Медведєв підписав постанову, що регламентує порядок надання медичної допомоги та проведення профілактичних щеплень громадянам України та особам без громадянства.

Про це говориться в повідомленні, розміщеному на сайті кабінету міністрів в понеділок, 3 листопада, пише "Лента.ру".

Зокрема, на заходи з тимчасового соціально-побутового облаштування осіб, які вимушено залишили територію України і перебувають в пунктах тимчасового розміщення, влада виділила субсидій на суму 1,466 мільярда рублів.

З цієї суми Мінздоров'я Росії надається 1,386 мільярда рублів, а 80,1 мільйона рублів - Федеральному медико-біологічному агентству.

Реклама:

Раніше глава Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський повідомив, що на облаштування українських біженців в цьому році з бюджету РФ було виділено понад 6,5 мільярда рублів.

За його словами, порядку 412 тисяч біженців проживають в приватному секторі, а 46 тисяч людей як і раніше розташовуються в пунктах тимчасового розміщення.

На сьогоднішній день розгорнуто понад 900 таких пунктів. Де знаходяться ще близько 400 тисяч біженців, Ромодановський не пояснив.

Глава ФМС не виключив, що в зимовий період потік біженців з України збільшиться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!