Венесуела скоротить зарплати чиновникам через падіння цін на нафту

Субота, 29 листопада 2014, 13:59

Уряд Венесуели створить спеціальну комісію зі скорочення держвидатків у зв'язку з рекордним падінням цін на нафту.

Про це заявив президент країни Ніколас Мадуро, пише Прайм.

Як повідомляється, комісія представить пропозиції про скорочення видатків в частині зарплат вищих держчиновників, при цьому соціально значущі витрати піддаватися скороченню не будуть.

"Ні на один болівар не скоротяться витрати на соціальні місії, навпаки, прийшов час для їх переорієнтування, оптимізації та розширення, в тому числі великої місії "Житло","Харчування", прийшов час вкладати більше в соціальне зростання як стратегію економічного посилення нашої батьківщини",- наводить слова президента видання.

Реклама:

Мадуро заявив, що оптимізація фінансових ресурсів країни буде проходити в декількох сферах, наприклад, може бути переглянутий принцип закупівлі автомобілів для держпотреб.

"Я б купував тільки машини для медичних служб, щоб вони приймали пацієнтів і могли їздити по районах, а ось машини для бюрократів - не купував би", - сказав глава держави.

Нагадаємо, 27 листопада в ході засідання у Відні ОПЕК ухвалила рішення зберегти нинішню квоту на видобуток нафти в 30 мільйонів барелів на день до 2015 року.

Таке рішення організації стало причиною рекордного падіння цін на "чорне золото" - вартість ставала нижче психологічної позначки 70 доларів за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: