Ціни на Brent тримаються нижче 79 доларів за барель

Середа, 19 листопада 2014, 09:00

Ціни на нафту Brent тримаються нижче 79 доларів за барель, оскільки Саудівська Аравія підвищила експорт нафти у вересні, незважаючи на надлишок пропозиції на світовому ринку.

Про це пише Рейтер.

До 8.35 за московським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,03 до 78,5 долара за барель, а ф'ючерси на WTI подешевшали на 0,47 до 74,14 долара за барель.

Саудівська Аравія, найбільший в ОПЕК експортер нафти, в вересні підвищила поставки на 59.000 барелів на добу, згідно з офіційними даними.

Реклама:

Саудівські чиновники в приватних бесідах кажуть, що королівство на деякий час готово змиритися навіть з нижчими цінами, повідомляють джерела на ринку і в дипломатичних колах.

Деякі учасники ОПЕК закликають організацію знизити ліміт на видобуток нафти на нараді 27 листопада, але учасники ринку як і раніше не впевнені, яке рішення прийме картель.

"Домовитися про зниження видобутку буде складно. Думаю, ринок не вірить в це, і навіть якщо ОПЕК заявить, що готова скоротити видобуток, мені здається, багато поставляться до цього скептично", - сказав старший стратег CMC Markets у Сіднеї Майкл Маккарті.

Запаси нафти в США зросли на 3,7 мільйона барелів минулого тижня, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі зниження на 780.000 барелів.

Офіційні дані про запаси Управління енергетичної інформації будуть опубліковані в середу ввечері.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!