Інвестори вважають Росію головною загрозою для фінансового ринку

Понеділок, 17 листопада 2014, 15:16

Росія становить найбільшу загрозу для світового фінансового ринку, випливає з опитування міжнародних інвесторів Bloomberg Global Poll.

З п'яти потенційних ризиків 52% інвесторів назвали російсько-український конфлікт, 26% проголосували за бойовиків "Ісламської держави", ще 5% - за лихоманку Ебола.

"Російсько-українська ситуація становить велику небезпеку, так як є суверенна держава, яка намагається збільшити свою міць шляхом створення хаосу і загрозливих дій війни. Це може вплинути на загальне мислення про те, як ми розвиваємося сьогодні", - сказав Майкл Симонсен з Nordea Bank.

46% респондентів помітили зростання ризиків для фінансового ринку від політичного та військового насильства, 41% вважає, що ступінь ризику залишилася на колишньому рівні, 13% - побачили його зниження.

Реклама:

Учасники опитування також вважають, що найбільше від падіння цін на нафту постраждає Росія - за неї проголосували 52%, за Венесуелу - 21%, за Саудівську Аравію - 12%, за Іран - 6%.

Фабіан Фриче з Collineo Asset Management GmbH пояснює, що російський бюджет сильно залежить від нафти, в той час як країни Близького Сходу, хоч і отримують більше вигоди від високих цін на нафту, але "можуть дозволити собі і більш низьку ціну".

Ведомости

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!