У Мінфіні запевнили, що не мають заборгованостей перед Києвом

П'ятниця, 14 листопада 2014, 10:03

По тих програмах, які фінансуються з держбюджету і по тим субвенціям і обов’язковим платежам, які ідуть з держбюджету на бюджет міста Києва, все виконано в повному обсязі.

Про це запевнив перший заступник Міністра фінансів України Ігор Уманський, повідомляє прес-служба відомства.

Коментуючи заяву мера міста щодо недофінансування певних програм зі сфери охорони здоров’я киян, Уманський зауважив, що поточні проблеми необхідно вирішувати в робочому порядку, а не у форматі спілкування через пресу.

"По місту  Києву і по всім заявам, як на мене, доволі дивна ситуація. Формат стосунків мера, адміністрації Києва з урядом в цілому і зокрема із Мінфіну через пресу - якась нова практика в українському урядуванні і у виконавчій владі. Тому, я думаю, як і більшість урядовців, з досить великим подивом сприйняв цю практику і підходи нового керівництва київської влади", - зауважив Уманський.

Реклама:

Разом  тим, він звернув увагу, що прохання, з якими київська влада зверталася до уряду і Мінфіну, зокрема, були вирішені. Так, столиця кілька разів зверталася до Уряду та Міністерства щодо допомоги міському бюджету. Насамперед це стосувалося питань із забезпечення виплат заробітних плат в повному обсязі до кінця року, зокрема, фінансування грудня. 

"Але це проблема не лише міста Києва, ця проблема є фактично в усіх регіонах. Ми підготували  і провели досить серйозну роботу з усіма регіонами. І я думаю, що за тиждень на засіданні Уряду ця ситуація буде розглянута, і питання забезпечення фінансування заробітних плат до кінця року в цілому буде вирішено як по місту Києву, так і по всіх місцевих бюджетах", - пояснив урядовець.

Влада Києва також зверталася наприкінці минулого місяця до Мінфіну щодо надання фінансування по функціям столиці, а також з проханням продовжити короткотермінову позичку на суму близько 800 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 13 листопада, мер Києва Віталій Кличко під час засідання Київради, заявив, що на сьогодні заборгованість Уряду перед киянами за захищеними статтями сягає 153 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!