"Укрзалізниця" стверджує, що купує пальне дешевше, ніж на АЗС

Четвер, 13 листопада 2014, 11:24

ДП "Укрзалізничпостач" купує дизельне паливо для галузі за цінами нижче ринкових.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДП.

Так, 3 листопада закуплено для галузі 7,3 млн тонн дизельного палива, при цьому розрахункова ціна за літр становила 16,19 гривні.

"23 вересня придбано 41,2 млн тонн дизпалива - за літр сплачено 16,45  гривні 6 серпня було поставлено 40,2 млн тонн нафтопродукту при ціні 15,71 гривні за 1 літр", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як зазначається, за вказаний період ціна коливалася від 18,9 тисяч гривень до 19,5 тисяч гривень за 1 тонну (вартість  за 1 літр = ціна за 1 тонну×0,83/ 1000).

"Ми купуємо дизпаливо дешевше, ніж інші державні структури, наприклад Міністерство оборони. Навіть дешевше, ніж вказано у конкурсній документації, адже ціна регулюється додатковими угодами відповідно до законодавства. Тобто ціна формується, виходячи із ринкової на момент фактичного відвантаження палива", - зазначив директор ДП "Укрзалізничпостач" Олександр Лозінський.

За його словами, конкурси на закупівлю нафтопродуктів, як і іншої продукції для залізничної галузі, проходять публічно із запрошенням представників ЗМІ.

"У ЗМІ завжди робиться висновок про підвищення ціни. Хочу підкреслити: часто ціна є нижчою! Жодного разу ми не купували паливо вище за ринкову ціну на момент відвантаження. Ми платимо менше, ніж інші державні компанії та із відтермінуванням у кілька місяців", - наголосив директор ДП "Укрзалізничпостач". 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: