Думка експерта: Україні необхідний банк розвитку інфраструктури

Четвер, 13 листопада 2014, 11:15

Україні необхідний Банк розвитку, який би сконцентрувався на інфраструктурних проектах.

Про це заявив директор Центру корпоративного бізнесу UniCredit Bank Георгі Заманов.

"Я не згоден з твердженням, що в Україні немає якісних проектів. Буквально минулого тижня я був в Полтавській області, де відвідав деякі заводи. Частина з них була побудована ще за часів Радянського союзу і пізніше реконструйована, частина побудована з нуля в останні роки, і всі вони виробляють високоякісну продукцію, яка реалізується в Україні і за кордоном", - зазначив він.

За його словами, при цьому інфраструктура в дуже поганому стані. Якість доріг така, що в дорозі ви ризикуєте і здоров'ям, і машиною.

Реклама:

"Заводи фінансуються як комерційними банками, так і за рахунок інвестицій міжнародних фінансових інститутів. Але на сьогоднішній день немає банків, які можуть фінансувати інфраструктурні проекти. Для цього країні потрібен місцевий Банк розвитку, головним пріоритетом якого стала б саме інфраструктура, як основа розвитку економіки держави... Найближчі п'ять років країна повинна сконцентруватися на її відновленні і розвитку", - підкреслив Заманов.

У фінансовій сфері, на його думку, серед основних питань - проблема ліквідності банків, капіталу, відновлення довіри вкладників до банківської системи і, найважливіше, захист прав кредиторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!