Лукашенко планує "підстригти під одну гребінку" всі банки

Середа, 12 листопада 2014, 10:51

Президент Білорусії Олександр Лукашенко зажадав розібратися з витратами в банківській сфері та оптимізувати їх.

Про це повідомила прес-служба глави держава, пишуть "Ведомости".

"Всіх підстригти під одну гребінку. І тоді, якщо і погано буде, ми народу зможемо пояснити. Погано? Погано всім. Це не дрібне питання. Як виявляється, він в 15-17% виливається при вартості кредитних ресурсів наших банків. Тому, не дивлячись ні на білоруські банки, ні на російські, ні на зарубіжні - всіх підстригти під одну гребінку", - заявив Лукашенко.

"Банки жирують! Залучені ресурси банки беруть під 20%, а потім перепродують ці гроші на 15-20% дорожче. А банкіри ще кажуть - так нам цього мало, щоб банки нормально функціонували", - зазначив президент.

Реклама:

Звертаючись до керівника Нацбанку, Лукашенко заявив: "Щоб не було більше розмов з приводу того, що ви там жируєте разом з банками, давайте домовимося так. Я наприклад формулу говорю. Ваша зарплата повинна бути близька до зарплати прем'єр-міністра. Всі інші повинні бути вибудувані, як в уряді. Хто не хоче працювати - звільняйтеся відразу".

"Ніяких особистих зв'язків і міжбанківського кредитування! Треба подивитися, кому і які банки виділяють гроші. Дуже цікава картина вийде. Ось і весь ринок, і вся конкуренція", - зазначив глава держави.

Як відомо, у Білорусі працюють "Альфа-банк", "Белвнешекономбанк", банк "Москва - Мінськ" (належить Банку Москви), "Бєлгазпромбанк" (у "Газпрому" 43%), БПС-Сбербанк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!