ЄБРР перерахує 350 мільйонів на "Укриття" до грудня

Вівторок, 11 листопада 2014, 20:46

Європейський банк реконструкції і розвитку готовий до грудня 2014 року перерахувати додаткові 350 млн євро для будівництва нового безпечного конфайнмента на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це повідомив директор департаменту ядерної безпеки банку Вінс Новак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Рада директорів ЄБРР вже зараз готова виділити 120 млн євро на фінансування будівництва нового конфайнмента і ще 230 млн євро - наприкінці листопада. Таким чином ЄБРР буде головним донором фінансової допомоги", - повідомляє прес-служба міністерства екології та природних ресурсів із посиланням на слова Новака.

За його даними, долю інших EUR300 млн вирішить чергова зустріч Асамблеї донорів, що відбудеться 12 грудня 2014 року в Лондоні.

Як повідомлялося, рада директорів ЄБРР погодила виділення додаткових 350 млн євро для будівництва НБК на Чорнобильській АЕС. Бюджетний дефіцит Чорнобильського проекту становить 615 млн євро.

Реклама:

Для покриття цього дефіциту запропоновано внесення додаткового вкладу з боку ЄБРР у розмірі 350 млн євро, вкладу з боку "Великої сімки" в розмірі 165 млн євро, а також залучення грантового фінансування в розмірі близько 100 млн євро від інших країн-донорів, що не входять до "сімки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!