Україна почала імпортувати кокс з Китаю - Держзовнішінформ

Вівторок, 11 листопада 2014, 13:39

Окрім традиційних поставок з Росії та Польщі, у жовтні 2014 року в український порт зайшло судно з металургійним коксом китайського походження, ціни на який вигідно відрізнялися від пропозицій з сусідніх країн.

Про це повідомив начальник відділу паливно-енергетичних ринків ДП "Держзовнішінформ" Олег Мельник.

"Нестабільна ситуація на Донбасі з серпня 2014 року порушила виробничу діяльність багатьох коксохімічних підприємств України. У зв'язку з цим працюючі металургійні підприємства змушені були шукати можливість імпорту сировини з-за кордону", - прокоментував експерт.

За його словами, крім традиційних поставок з Росії та Польщі, у жовтні 2014 року в український порт зайшло судно з металургійним коксом китайського походження, ціни на який вигідно відрізнялися від пропозицій з сусідніх країн - у середньому на 5%.

Реклама:

"Протягом жовтня 2014 року експортні котирування на китайський металургійний кокс (CSR 62%) зросли у середньому на 5 доларів за тонну, до 175-180 доларів за тонну, FOB.

При цьому цінові показники на металургійний кокс на внутрішньому ринку Китаю в основних виробничих центрах зміцнилися на 1-2 долари за тонну у другій половині жовтня, до 141-173 долари за тонну EXW/FCA з ПДВ (17%)", - додав Мельник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: