CNBC: економіка Німеччини на межі рецесії

Вівторок, 11 листопада 2014, 12:25

Найбільша економіка Європи - Німеччина - знаходиться в кроці від рецесії через слабкий економічний розвиток її основних торговельних партнерів, великі політичні та фінансові гравці стурбовані в очікуванні публікації показників німецького ВВП в третьому кварталі 2014 року.

Про це пишуть "РИА Новости" з посиланням на CNBC.

"Вона (рецесія) дійсно близько", - наводить CNBC слова керівника інституту економічних досліджень IFO Ханса-Вернера Зінна з інтерв'ю Reuters.

Такі ж прогнози підтвердив і голова Асоціації банків Німеччини Юрген Фітч в інтерв'ю CNBC.

Реклама:

"Ми не можемо ізолюватися від факторів, які привели до нинішнього стану справ... Спостерігається повільне зростання в деяких сусідніх країнах, а також недолік попиту на фінансування інфраструктурних проектів у самій Німеччині", - цитує телеканал Юргена Фітча.

У другому кварталі 2014 економіка Німеччини пережила скорочення на 0,2% в порівнянні з першими трьома місяцями року, і аналітики не виключають, що в недалекому майбутньому справи можуть піти ще гірше - якщо економіка Німеччини скоротиться ще, країна зазнає рецесії, пише CNBC .

При цьому у вересні падіння показників обсягу виробництва в Німеччині досягло рекордних позначок з 2009 року.

Німеччина починає відчувати наслідки глобального падіння попиту на свою продукцію зважаючи на нестабільність геополітичної обстановки.

Сама канцлер країни Ангела Меркель відзначала, що санкції проти Росії на тлі ситуації в Україні можуть негативно вплинути на економічний розвиток країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!