АТО не завадила "Метінвесту" Ахметова вийти в "плюс"

Понеділок, 27 жовтня 2014, 13:15

Незважаючи на АТО на Донбасі "Метінвест" Ріната Ахметова в першому півріччі заробив 653 мільйона доларів чистого прибутку. 

Про це пише Hubs.

Як повідомляється, холдинг заробив 653 млн доларів чистого прибутку. Це майже удвічі більше, ніж рік тому, йдеться в повідомленні компанії.

Не завадили цьому ні менша виручка - 6 млрд доларів (мінус 8% до першого півріччя 2013 року), ні проблеми зі збутом.

Реклама:

Ключевими факторами для росту EBITDA і чистого прибутку стали "девальвація гривні і подальший позитивний курсовий ефект", наводиться в повідомленні коментар фінансового директора "Метінвесту" Олексія Кутєпова.

Друга половина року напевно буде гірше. Адже в серпні зупинилися відразу п'ять підприємств: Єнакіївський і Макіївський метзаводи, Харцизький трубний, Авдіївський і Єнакіївський коксохіми.

"З кінця звітного періоду ми зіткнулися з істотними операційними ризиками через конфлікт, особливо в деяких частинах Донецької та Луганської областей, де ситуація суттєво погіршилася в липні і серпні", - визнає CEO "Метінвесту" Юрій Риженков.

"Компанія Ахметова очікує, що її EBITDA і операційний грошовий потік у другій половині 2014 зменшаться і, цілком ймовірно, продовжать зниження в 2015-му", - йдеться в повідомленні холдингу на Ірландській фондовій біржі.

У 2015 році "Метінвесту" належить виплатити 1,3 млрд доларів, підрахували в інвесткомпанії Concorde Capital.

Частина цієї суми холдинг планує заплатити пізніше наміченого терміну. У травні наступного року "Метінвест" має погасити п'ятирічні євробонди на 500 млн доларів. Вчора група запропонувала кредиторам погасити 20% від суми виплати грошима, а інші 80% - обміняти на нові папери з терміном погашення в листопаді 2017-го. При цьому ставка купона виросте з 10,25% до 10,5%.

"Кредитори повинні вирішити, чи згодні на цю пропозицію, до 18 листопада. Обмін зроблять? Якщо його приймуть власники облігацій мінімум на 450 млн доларів", - йдеться в повідомленні холдингу.

У пропозиції кредиторам, опублікованому на Ірландській фондовій біржі, компанія Ахметова повідомляє, що зараз відбувається з її заводами в Донецькій і Луганській областях, які постраждали від військових дій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: