Нафта знову дешевшає

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 09:25

Нафта дешевшає в п'ятницю після різкого стрибка цін за підсумками попередніх торгів, викликаного повідомленнями про скорочення поставок палива з Саудівської Аравії.

Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на агентство Bloomberg.

Грудневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:16 за московським часом у п'ятницю знизилися в ціні на 0,41 долара (0,47%) - до 86,42 долара за барель.

До закриття ринку в четвер ціна ф'ючерсів піднялася на 2,12 долара (2,5%) і становила 86,83 долара за барель.

Реклама:

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі опустилася до 8:19 ​​на 0,42 долара (0,51%) - до 81,67 долара за барель. За підсумками попередньої сесії контракт подорожчав на 1,57 долара (1,95%), до 82,09 долара за барель.

За даними інформованого джерела, поставки з Саудівської Аравії зменшились на 328 тисяч барелів на добу - до 9,36 млн барелів на добу у вересні з 9,69 млн барелів на добу в серпні поточного року.

У той же час інше джерело, знайоме з політикою Саудівської Аравії в нафтовій сфері, заявило, що, незважаючи на скорочення поставок на світовий ринок, країна збільшила видобуток минулого місяця.

Зниження поставок нафти на ринок Саудівської Аравією швидше обумовлено слабкістю ринку, ніж новою політикою держави в плані видобутку, вважає аналітик по нафтовому сектору Bloomberg Джуліан Лі. Це означає, що країна відправила непродану нафту в резерви, зазначає він.

"Трейдери в основному впевнені, що держави ОПЕК не приймуть рішення про скорочення видобутку на листопадовому засіданні. Нинішній рівень цін влаштовує ОПЕК, оскільки він обмежує прибутки видобувних компаній в США, збільшення виробництва нафти якими ставить під загрозу операції близькосхідних компаній", - відзначає аналітик по сировинному сектору Hyundai Futures Corp. в Сеулі Вілл Юн.

Раніше на цьому тижні представник Лівії в ОПЕК Самір Салем Камаль заявив, що нафтовий ринок перенасичений приблизно на 1 млн барелів на добу, і країнам нафтового картелю необхідно скоротити видобуток на 500 тисяч барелів на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!