МВС одягнуло та взуло співробітників на 28 мільйонів

Четвер, 16 жовтня 2014, 11:25

Міністерство внутрішніх справ уклало низку угод на закупівлю одягу та взуття на загальну суму 28,43 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, на ці кошти замовлено зимові костюми, взуття, білизна й термобілизна, головні убори, а також рюкзаки, спальні мішки й килимки.

Найбільшу суму витратять на рюкзаки - 11,15 мільйона гривень. Всього замовляють 6 244 наплічників по 1 785 гривні за штуку. Які саме рюкзаки замовило МВС - невідомо, оскільки всі ці тендери проводилися за переговорною процедурою і техдокументація на "ВДЗ" відсутня.

Реклама:

Постачатиме рюкзаки ТОВ "ВО "Таллегпром" (не плутати з постачальником взуття "Таланлегпром"). Компанія заснована менше двох місяців тому, її зареєстрували 21 серпня, у Києві по вул. М. Раскової, 21, офіс 801-1. В статутний капітал закладено 1 тис грн.

Власником і директором фірми записаний Костянтин Нільга, відомий як директор ТОВ "ВП "Компанія Ді Сі" Сергія Сігала. Офіційний телефон "Таллегпрома" також збігається з телефоном вказаної компанії Сігала.

Компанія "ДіСі" за шість років заробила на держзакупівлях понад 400 мільйонів гривень.

Раніше телепрограма "Наші гроші" повідомляла, що фірмами з групи "ДіСі" неодноразово цікавились прокуратура та міліція. Аналіз поставок показав, що фірми продавали державі товари у кілька разів дорожче, ніж сама "ДіСі" продає у своїх роздрібних магазинах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!