"Нафтогаз" отримав майже мільярд гривень від боржників

Четвер, 16 жовтня 2014, 11:14

Станом на 14 жовтня 2014 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" становила 18,334 мільярда гривень. 

Про це йдеться у повідомленні НАКу.

Як зазначається, в порівнянні з минулим тижнем заборгованість по цим категоріям споживачів зменшилась на 991 мільйона гривень (5,1%). 

Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить 88% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 9%, борг прямих промислових споживачів - близько 3%.

За минулий тиждень заборгованість ПАТ "Київенерго" перед компанією "Нафтогаз України" зменшилась на 27 мільйона гривень ( 2,2% від загальної суми боргу).

Компанія одержала графік розрахунків за спожитий газ та відновила газопостачання підприємствам ПАТ "Київенерго".

Середній рівень розрахунків за природний газ по підприємствам ТКЕ в Україні за 2014 р. становить 49%.

Реклама:

Найнижчі показники за рівнем розрахунків у підприємств м. Севастополь (9%), АР Крим (11%), Луганської (15%), Дніпропетровської (22%), Донецької (27%), Одеської (31%) областей. Найвищий рівень розрахунків по цій категорії у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Закарпатської (100%), Херсонської (76%), Харківської (73%), Львівської (71%) та Хмельницької (61%) областей, міста Києва (62%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!